ASKO vaatwasser reparatie

ASKO vaatwasser reparatie

ASKO vaatwasser reparatie service o.a in Amsterdam,Utrecht, Haarlem, Hilversum, Almere, Amersfoort, Den haag, Den helder, Alkmaar, Amstelveen, Hoofddorp, Rotterdam. Bijna overal in Nederland.

ASK vaatwaaser reparatie op vervolg van ons vorige blog over afwasmachine reparatie.

Indien de waterhardheid kleiner dan 10 dH is, zal het gebruik van de ontharder niet nodig zijn en kan regeneren achterwege blijven.
Ook het koude voorspelen kan, in gebieden met zacht water, worden gedaan met water dat niet is onthard. Bij de meeste afwasmachines loopt al het water dat door de machine wordt gebruikt via de ontharder.

ASKO vaatwasser reparatie

Deze wordt automatisch in de eindfase van het programma geregenereerd. Daarbij wordt ca. 80 g zout gebruikt, zodat het zoutreservoir na 12 tot 15 keer wassen weer moet worden aangevuld (reservoircapaciteit 1 a 1,5 kg). Voor het doen van de afwas hoeft men slechts over een beperkt aantal programma’s te beschikken:

– Een koud voorspelprogramma, om te sterk indrogen van vuil te voorkomen (tevens voorreiniging);

– Een reinigingsprogramma, bestaande uit koud voorspoelen, afwassen bij 60 a 65 C en naspoelen bij maximal 70 C, gevolgd door drogen;

– Een reiningsprogramma met een wat lagere reiningingstemperatuur (50 a 55 C) om glaswerk en décor op aardewerk te ontzien.

ASKO vaatwasser reparatie

Voor het instellen van de programma’s wordt evenals bij wasmachines een-en meerknopsbediening toegepast. Het drogen van de vaat is meestal geen afzonderlijk programmaonderdeel.

Hoe hoger de temperatuur van het spoelwater, des te groter is de kans dat het droogresultaat goed is. Soms wordt de tank van de machine met koud leidingwater gekoeld, waardoor de waterdamp op de binnenwand van de tank condenseert.

ASKO vaatwasser reparatie

Het watergebruik van de wasmachines ligt tussen 3,5 en 6 liter water per standaardcouvert, bij een normal programma en een volledig gevulde machine (voorspoelen koud water, wassen bij 60 C, tussenspoelen met koud water en naspoelen bij 70 C).

 

Voor het energieverbruik per standaardcouvert worden warden gevonden die liggen tussen 0,15 en 0,23 kWh ( bij een normal programma en een volledig gevulde machine).