Bauknecht koelkast reparatie

Bauknecht koelkast reparatie

De laagste temperaturen vindt men meer onderin de koelruimte dan bovenin. De koude lucht zal opstijgen, waardoor een natuurlijke luchtstroming in de kast ontstaat.Bauknecht koelkast reparatie

Deze stroming zorgt voor het transport van de warmte van de producten naar de verdamper. De warmste plaatsen vinden we dan onder in de koelruimte.

Bauknecht koelkast reparatie

Bij het opbergen van de producten moet daarmee rekening worden gehouden. Enkele voorbeelden: kaas, in deur of groentelade, boter in de deurvakken, groenten in de groentelade en vlees, vis, wild en gevogelte vlak bij de verdamper.

Wil men deze laatste producten wat langer bewaren dan is daarvoor de vriesruimte geschikt; verpakken in goed aansluitende aluminiumfolie is dan voor snel afkoelen en invriezen gewenst.

Etensresten eerst laten afkoelen en dan in een bakje in de koelruimte. Om de natuurlijke luchtcirculatie niet te veel te hinderen mag de koelruimte niet te vol gepakt worden.

Bauknecht koelkast reparatie

Geforceerde convectie. Er zijn koelkasten, met name Amerikaanse types, waar een luchtventilator in de achterwand van de vriesruimte is gemonteerd. Deze ventilator zorgt voor een geforceerde luchtstroming in het vriesvak en een tweede luchtstroming door de koelruimte.

Bauknecht koelkast reparatie

De temperatuurverdeling is daardoor veel gelijkmatiger, waardoor er geen voorkeursplaatsen voor bepaalde producten hoeven te worden aangegeven. Bij het openen van de deur schakelt de ventilator uit. Ook in de koelcellen wordt deze geforceerd en is hierdoor tevens het snel afkoelen van de producten mogelijk. Een damp-dichte verpakking is dan zeker noodzakelijk.

Bauknecht koelkast reparatie

Uitvoeringsvormen van koelkasten

Er bestaan verschillende soorten koelkasten, die volgens diverse gezichtspunten onderscheiden kunnen worden.
Indeling volgens het vrieseffect. Onder vrieseffect wordt volgens NEN 3280 verstaan de hoogste temperatuur in de vriesruimte.

6 C, dan noemen we de koelkast een één-sterren koelkast

12 C dan noemen we de koelkast een twee-sterren koelkast

18 C dan noemen we de koelkast een drie-stellen koelkast

Eén van de dienstverleners voor Bauknecht koelkast reparatie is firma witgoedreparatie Amsterdam.