Bosch wasmachine reparatie

Bosch wasmachine reparatie

Bosch wasmachine reparatie kan tegen zeer scherpe prijzen worden uitgevoerd door één van de bij witgoedbedrijven-vinden.nl aangesloten witgoedbedrijven.Bosch wasmachine reparatie

Bij kuipwasmachines bevindt het vlot zich samen was het wasgoed in een stilstaande kuip.

De toevoer van mechanische energie aan wasvlot en textiel gebeurt door een wasbeweger. De textiel blijft daarbij geheel onder water gedompeld.

Bij de pulsatormachine is in de kuipwand een snel draaiend wasbeweger gemonteerd. Deze wasbeweger draait in een richting.

Bosch wasmachine reparatie

De textiel kan daardoor in elkaar gaan draaien en tegen het rozet komen. De kans op mechanische was slijtage is daarom bij deze type machine groot. Daarom moet de wastijd kort zij.

De vlotverhouding is ongeveer 1,20 d.w.z. 1 kg textiel op 20 liter water.  De totale hoeveelheid water in dit soort machines is niet veel meer dan ca.30 1, zodat maar 1 ½ kg wasgoed per keer kan worden gewassen.

Omdat de wastijd van deze snelwassers kort is, is de waswerking beperkt. Een wasduur van 4 minuten is voor een effectieve thermische en chemische waswerking veel te kort.

Bosch wasmachine reparatie

Aan het wasproces zal dus een weekproces moeten voorafgaan om een redelijk wasresultaat te verkrijgen. De miniwassers voor kleine wasjes zijn meestal pulsatormachines.

Bij agitatormachines draait een agitator (wasvleugel) om een verticale as heen en weer in het wasvlot. De wasbeweging is rustig en het wasgoed ligt in ruimwater. De gebruikelijke vlotverhouding is ca. 1:12 ½

De tijsduur dat gewassen word is 10 a 15 minuten. Eigenschappen van deze machines zijn dan ook in het algemeen een goede waswerking en een geringe was slijtage.

Bosch wasmachine reparatie

Omdat zowel bij pulsator- als agitatormachines in ruim vlot wordt gewassen, is het gebruikelijk om meer ladingen wasgoed in hetzelfde sop te wassen, omdat dit nog vuildragend vermogen heeft.

Na drie of vier wasgangen is het sop opgebruikt. Nadelen zijn het moeten hanteren van het hete, natte wasgoed. Bij een dergelijke wijze van werken wordt op de machine een hand of elektrische wringer gemonteerd het uit wasgoed persen van het hete water.