Electronics koelkast reparatie

Electronics koelkast reparatie

Electronics koelkast reparatie; Als we de koelkast of diepvriezer inschakelen, daalt de temperatuur in de kastruimte. Bij de verdamper daalt de temperatuur al gauw beneden het dauwpunt van de vochtige lucht, het vocht uit de lucht condenseert op de koudste plaats (de verdamper) en bevriest daar.Electronics koelkast reparatie

De condensatie– en stollingswarmte die daarbij vrij komt moet worden afgevoerd door het koelaggregaat. De lucht in de kast wordt doorgevroren.
Electronics koelkast reparatie

Bij een goed sluitende koelkast zou er onderdruk in kunnen ontstaan. Bij de meeste koelkasten is er wel een open verbinding met buiten, bijvoorbeeld voor de afvoer van dooiwater bij het ontdooien van de verdamper.

Als de afdichting niet zo goed is, zal er via de kieren vochtige lucht van buiten worden aangevoerd, die weer tot rijpvorming op de verdamper aanleiding geeft.

Electronics koelkast reparatie

Ook het regelmatig openen van de deur zal in een extra belasting van het koelaggregaat resulteren, omdat opnieuw vochtige lucht moet worden droog gevroren. Indien we producten in de koelkast of vriezer plaatsen die veel vocht bevatten en niet goed verpakt zijn, zullen ze in de droge lucht hun vocht afgeven waardoor ze uitdrogen.

Electronics koelkast reparatie

Temperatuurregeling

Bij de uiteenzetting van het werkingsprincipe zien we dat het koelmiddel, zolang de compressor werkt, voortdurend word rondgepompt door het systeem. De verdamper zal uiteindelijk een temperatuur krijgen die niet precies te voorspellen valt en o.a. van de volgende factoren afhangt:

–           Hoe hoog is de omgevingstemperatuur en daardoor de warmtelek naar binnen?

–           Hoe vaak gaat de deur of het deksel open?

–           Hoe vaak worden er nieuwe producten in gedaan?

–           Wat is de koelcapaciteit van het koelsysteem?

Electronics koelkast reparatie:

In de koelruimte van een koelkast bijvoorbeeld, zou daardoor de temperatuur lager dan 0 C kunnen worden.
Bovendien verbruikt een continu draaiende compressor nodeloos veel energie. Witgoedreparatie Utrecht of wasmachine reparatie Amsterdam  heeft veel ervaring met het repareren van de Electronics koelkast reparatie. Diensten worden 24/7 door het bedrijf verleent.