Etna koelkast reparatie

Etna koelkast reparatie:

Om de temperatuur in koelkast of diepvriezer automatisch op een gewenste waarde te kunnen houden is er een temperatuur regeling in aangebracht: de thermostaat.
Met de regelknop kan binnen bepaalde grenzen de gewenste temperatuur worden ingesteld.Etna koelkast reparatie

Etna koelkast reparatie:

Een voorbeeld: de vloeistofthermostaat. De thermostaat voeler is via een dunne buis verbonden. Met een doosje waarvan de zijwanden harmonica-vormig zijn.

Het geheel is met een vloeistof gevuld. De thermostaatvoeler kan bijvoorbeeld in de buurt van de verdamper gemonteerd zijn en neemt daarvan dan de temperatuur over. De bodem van het balgdoosje kan zich naar links en naar rechts verplaatsen. Als de verdampertemperatuur stijgt, bijvoorbeeld omdat er relatief warme producten op de verdamper zijn gelegd, of door de lekwarmte die binnen komt, zet de vloeistof in de voeler uit.

Etna koelkast reparatie

De uitzetting verplaatst de vloeistof naar de balg, waardoor de balg bodem naar links gaat bewegen. De schakelaar sluit, waardoor de motorschakelaar van de compressor wordt bekrachtigd en de compressor gaat werken.

De temperatuur bij de verdamper daalt weer, de vloeistof in de voeler krimpt, de balg bodem gaat naar rechts, de schakelaar gaat open, de compressor stopt. De temperatuur gaat weer stijgen enz. Deze regeling heet een aan-uit regeling.

Etna koelkast reparatie

Door de thermostaatknop te verdraaien kunnen we de gewenste temperatuur instellen. Maken we de afstand tussen de schakelaar contacten groter, dan zal de vloeistof meer moeten uitzetten om de schakelaar weer te sluiten. We hebben het systeem op een hogere temperatuur ingesteld.

Voor deze reparatie aan uw Etna koelkast kunt u het beste terecht bij witgoedreparatie Amsterdam. Zij kunnen u daarmee helpen, ongeacht waar u woont in Nederland. De reparatie wordt bij hun onder garantie gemaakt. Dus u heeft nog jaren veel plezier van uw koelkast . Ook in het weekend doen zij aan reparatie en komen zij bij u thuis.