Hotpoint wasmachine reparatie

Hotpoint wasmachine reparatie

Met een goede reparateur van uw Hotpoint wasmachine weet u zeker dat de reparatie geslaagd is. Neemt u gerust contact met een Hotpoint wasmachine reparatie specialist.Hotpoint wasmachine reparatie

Werkingsprincipe en eigenschappen.

De hoogte van de trommel is voor het centrifugeer effect nauwelijks van belang. Het wasgoed onderin de trommel ondervindt van het bovenliggende wasgoed een statische druk, die echter veel kleiner is dan de centrifugale druk.

Bij een trommelhoogte van 50 cm bijvoorbeeld is bij geheel gevulde trommel deze druk hoogstens 5×10 bar. Deze statische druk zit onder andere in de constant verstopt.

Hotpoint wasmachine reparatie

De hoogte is wel van belang voor de totale trommelinhoud. Bij cilindrische trommels geeft de oppervlakte doorsnede vermenigvuldigd met de hoogte, de trommelinhoud.
Het volume van nat wasgoed met een drooggewicht van 1 kg is ongeveer 3 a 4 dm3.

Dat komt omdat wasgoed ongeveer 2 a 3 keer zijn eigen gewicht aan water kan bevatten, een 10 liter trommel is dus geschikt voor ongeveer 2,5 kg droog wasgoed.
Omdat wasgoed, dat in een trommel snel word rondgedraaid, de neiging heeft om langs de wand naar boven te kruipen, is de bovenrand van cilindrische trommels naar binnen gebogen.

Hotpoint wasmachine reparatie

Dit om te voorkomen dat het wasgoed uit de trommel komt en beschadigd wordt. Bij sommige merken wordt een wasbeschermer bijgeleverd: een schijf die op het wasgoed in de trommel gelegd word.

Het wasgoed in de centrifuge afdekken met een doek die aan de randen word ingestopt, is zeker aan te bevelen. Behalve centrifuges met een cilindrische trommel met geperforeerde wand, zijn er ook centrifuges met een conische trommel zonder perforatie: van boven smal, van onderen wijd.

Hotpoint wasmachine reparatie

Onder is de trommelwand van spleten voorzien waar het water dat uitgeperst wordt, door weg kan. Bij het draaien van een conische trommel wordt door de trommelwand niet alleen een druk uitgeoefend die loodrecht op de wand staat, maar ook een druk langs de wand naar beneden, die van boven naar beneden toeneemt. De grootste druk treedt dus onderin de trommel bij de trommelwand op. Contacteer witgoed reparatie service Utrecht.