Koelkasten

Koelkasten.

Koelkasten zijn er in vele soorten en maten. Er zijn vrijstaande koelkasten en inbouw koelkasten.
De inbouwkoelkast wint steeds meer aan populariteit. Veel mensen hebben tegenwoordig een keuken met inbouw apparatuur.koelkasten

Kiest u voor alleen een inbouw koelkast of een combinatie van koelen en vriezen? Hoe groot dient de inhoud van de koelkast te zijn? Meer inhoud betekent een hogere koelkast.
Het voordeel van bijvoorbeeld een koel-vries combinatie is dat het ene gedeelte van de kast dichtblijft als de ander opengaat, waardoor de kast niet onnodig opwarmt.

Er zijn ook tafel model koelkasten die onder het aanrechtblad van de keuken geplaatst kunnen worden of vrijstaande tafel model koelkasten die men vaak in de kelder of bijkeuken plaatst als extra koelkast. Veel modellen hebben een klein vriesvak boven in de koelkast.

Indien u kiest voor een inbouw koelkast, dient er wel op gelet te worden dat er voldoende ruimte achter de koelkast is om de warmte af te kunnen voeren. Hier zijn speciale kasten voor te koop.

Zeer populair is tegenwoordig de Amerikaanse koelkast met koel en vriesgedeelte naast elkaar met een enorme inhoud. Bij dit soort koelkast vindt u ook vaak een ice-dispenser waar je ijsklontjes uit kunt halen. Indien er koud water uit de ice-dispenser gehaald kan worden dient de koelkast aangesloten te worden op een waterleiding. Het water dient gefilterd te worden in verband met bacteriën.

Wijnkoelkast: wijnbewaarkast met één temperatuur en wijnklimaatkast.
Bij de wijnbewaarkast kunt u één temperatuur instellen, bij de wijnklimaatkast meerder temperaturen.
Op deze wijze kunt u de wijn op de juiste temperatuur koelen, waardoor deze het beste blijft.

Er zijn koelkasten met een no-frost functie. Hierdoor ontdooit de koelkast zichzelf en hoeft u dit niet meer te doen. Dit in tegenstelling tot een koelkast welke u van tijd tot tijd dient te ontdooien.

Wat voor koelkast u ook heeft, deze kan natuurlijk ook een storing geven, waardoor u een beroep moet doen op een monteur. Laat u goed adviseren door één van de geregistreerde bedrijven of het repareren van uw koelkast nog de moeite waard is. Zo niet, dan kunt altijd nog een nieuwe koelkast kopen via één van de bij ons geregistreerde partners. Bijvoorbeeld witgoedreparatie service Utrecht.

Veel succes.