LG koelkast reparatie

LG koelkast reparatie

Het is moeilijk een eenduidig antwoord te geven op de vraag waar de koelkast geplaatst moet worden. LG koelkast reparatie

In ieder geval niet met een van de zijwanden tegen een verwarmingsbron. Niet alleen omdat het koelaggregaat dan vaker moet draaien, maar ook omdat die verwarmingsbron zijn stralings- en convectiewarmte dan moeilijk aan de ruimte kan afgeven.

LG koelkast reparatie

Wel dient de koelkast in de buurt van de  voedselbereiding gebruikt worden, omdat er nogal wat producten in worden bewaard die bij voedselbereiding gebruikt worden, zoals melk, vlees, groenten en voedselresten.
Ook moet men voorkomen dat de kast op een zonnige plek wordt gezet.

Niet automatisch

Het zal duidelijk zijn dat de ijslaag (rijplaag) ontdooit als men de koelkast uitschakelt. Dit ontdooien gaat sneller als men de koelkastdeur(en) openzet.

Van tevoren moet de vriesruimte worden leeggemaakt. Deze producten moeten goed geisoleerd worden weggezet. Men kan het ontdooien combineren met het volledig reinigen van het inwendige van de kast. Als reinigingsmiddel warm water met een niet geurend wasmiddel of soda gebruiken.

LG koelkast reparatie

Met schoon water de wasmiddel- en sodaresten verwijderen. Het plaatsen van een pan warm water in de vriesruimte zal het ontdooien nog meer versnellen.

Kokend water houdt het grote risico in van te hoog oplopende druk in het lagedrukgedeelte van het koelsysteem. Een druk van 16 N/cm2 bij – 18 C kan dan oplopen tot ca. 200 N/cm2 bij +80 C!

Als de lekbak groot genoeg is, zal al het dooiwater hierin worden opgevangen. Het is zacht water, dat voor stroomstrijkijzers erg geschikt is.

Een volle lekbak zonder morsen uit de koelkast trekken en dan ook nog in een kan overgieten is echter een moeilijke zaak. Een LG monteur zoals wasmachine reparatie Amsterdam kan u hierbij helpen.