Pelgrim koelkast reparatie

Pelgrim koelkast reparatie

Pelgrim koelkast reparatie nodig? Houdt uw gegevens van de koelkast bij de hand en bel een van de vakmannen van witgoedbedrijven-vinden.nl. Zij kunnen u snel en eenvoudig met de reparatie helpen.Pelgrim wasdroger reparatie

De koelkast is van plaatstaal gemaakt dat een antiroestbehandeling heeft gekregen. De kast draagt de deur en het koelsysteem.

De buitenwand was vroeger meestal geëmailleerd, tegenwoordig vrijwel altijd met een synthetische lak afgewerkt. Dit splintert niet zo gauw en is redelijk stootvast, maar meestal niet krasvast.

Pelgrim koelkast reparatie

De binnenwand is van kunststof of van metaal. In nieuwe toestand geeft deze kunststof soms een geur af die afkomtstig is van weekmakers die in de kunststof verwerkt zijn. Het isolatiemateriaal tussen binnen- en buitenwand zal vrijwel altijd een polyurethaanschuim zijn. Dit wordt in de fabriek als een vloeistofmengsel in de ruimte tussen binnen en buitenwand gespoten.

Pelgrim koelkast reparatie

Door een chemische reactie wordt ter plaatse het schuim gevormd, dat daarbij de ruimte tussen de wanden van onder af naar boven vult. Alle vochtige lucht wordt daardoor uit de tussenruimte verdreven. Glaswolisolatie wordt nog wel in deuren toegepast. Het voordeel van het schuim is dat het een gesloten celstructuur heeft waardoor gas- en dampdiffusie zeer moeilijk plaatsvinden.

Pelgrim koelkast reparatie

In het schuim zal zich dan ook geen condensvocht vormen. Glaswol laat wel dampdiffusie toe. De deur moet dan van gaatjes aan de binnenzijde zijn voorzien, om vocht dat in de holte deurruimte is gekomen gelegenheid te geven naar de koudste plaats (de verdamper) te gaan. Anders verzamelt zich condenswater in de deur, bevriest daar en verlaagt de isolatiewaarde.

Pelgrim koelkast reparatie

De deur is aan de binnenzijde rondom van een rubberen afdichting voorzien. Oudere typen hadden een soort kleminrichting als deursluiting. Deze vormde niet alleen een warmtelek, maar ook is het openen van de deur van binnen uit onmogelijk (veiligheid kinderen!). tegenwoordig wordt vrijwel altijd een magnetische sluiting toegepast die in de rubber afdichting is verwerkt volgens witgoed reparatie Amsterdam .