Vaatwassers

Vaatwassers.

Vaatwassers zijn er te kust en te keur. Maar waar moet je op letten?
Kies je voor een vrijstaande vaatwasser, of wil je vaatwasser in je keuken inbouwen onder het aanrechtblad?vaatwassers

Indien je de vaatwasser in de keuken onder het aanrechtblad plaatst, kies je dan voor een half of vol geïntegreerde vaatwasser.
Half geïntegreerd betekent dat de bedieningsknoppen aan de buitenkant bovenaan de vaatwasser zichtbaar zijn. Hieronder wordt een frontje geplaatst in dezelfde kleur van je keuken.
Bij volledig geïntegreerde  vaatwassers zitten de bedieningsknoppen op de bovenkant van de deur.
Het frontje in de kleur van je keuken bedekt de volledige deur van de vaatwasser.

Vaatwassers.

U kunt een vaatwasser kopen van 60 cm breed, voor ongeveer 12 couverts en van 45 cm breed voor ongeveer 8 couverts. Een smalle vaatwasser is ideaal voor een één-persoonshuishouden of bij beperkte ruimte in de keuken.

Bij een open keuken kan het geluid van een vaatwasser hinderlijk zijn. Let dus bij de aanschaf goed op het geluidsniveau van de vaatwasser. Een geluidsniveau van 40dB is bijvoorbeeld zeer stil.

Afwasprogramma’s van de meeste vaatwassers verbruiken 10-18 liter water per keer en 0,80-1.20 kWh energie.
Er zijn vaatwassers op de markt die de vervuilingsgraad van de afwas meten. Het programma wordt hier automatisch op aangepast in de vaatwasser. Hoe hoger de temperatuur die is ingesteld op de vaatwasser, hoe meer energie deze verbruikt.

Eveneens kunt u een vaatwasser kopen met een startuitstel en resttijd indicatie, een waterbeveiliging en/of kinderbeveiliging en een eco programma.

Het is uiteraard belangrijk om een vaatwasser te kiezen die qua programma’s, indeling en uiterlijk bij jou behoefte past.

Wij kunnen ons voorstellen dat u goed geïnformeerd wilt worden over de aanschaf van een vaatwasser.
Ook wanneer uw vaatwasser niet meer werkt of een storing heeft, dan wilt u eerlijk advies krijgen of het nog de moeite waard is de vaatwasser te laten repareren.

Bij witgoedbedrijven-vinden staan monteurs geregistreerd die u kunnen helpen een juiste keuze te maken.
Ook vindt u bij ons partners die u kunnen adviseren bij de aankoop van een nieuwe vaatwasser.

Veel succes.