Wasdroger reparatie en onderhoud

Wasdroger reparatie en onderhoud

 

Droogkasten.

Het grote verschil tussen de wijze van drogen in een trommeldroger en een droogkast is, dat in het eerstgenoemde toestel de textile doortdurend in beweging is en in een droog kast de materialen stilhangend gedroogd worden.

Een droogkast is een kast met voorzieningen om er textile in op te hangen die gedroogd moet worden. Een ventilator en een elektrisch verwarmingselement zorgen voor een warme luchtstroom.

Omdat de txiel niet in beweging is, is de warmteoverdracht aan het vocht in de textile matig, en zal de greep van de textile ba drogen niet prettig zijn.

Wasdroger reparatie en onderhoud

De droogtijden zijn lang, het toestelrendement is lag en het kost veel tijd de textile op te hangen. Ook bij deze kasten kan droogtijd en droogtemparatuur ingesteld worden.

De warmte lucht moet voldoende tussen het wasgoed kunnen circuleren om vocht op te nemen. Te volle belading geeft een slecht rendement en dus lange droogtijden.

Bij een te geringe belading verdwijnt echter een groot deel van de warmte lucht zonder vocht te hebben opgenomen

Wasdroger reparatie en onderhoud

Omdat centrifugeereffect van trommelwasmachines matig is, is het noodzakelijk de was in een afzonderijke centrifuge te behandelen.  Als men aansluitend in een trommeldroger wil drogen. De droogtijden zouden veel te lang en de energiekosten erg hoog worden. Dit is da nook een van de bezwaren van de trommelwasmachines die tevens kunnen drogen: andere bezwaren zijn:

Wasdroger reparatie en onderhoud

  • het restvochtgehalte is erg hoog, zodat de droogtijden lang zijn:
  • omdat de machine alstrommeldroger een kleinere maximale lading kan verwerken dan als wasmachine, zal men na centrifugeren een deel van de lading uit de machine moeten nemen.