Wasdrogers

Wasdrogers.

Wasdrogers zorgen er ten eerste voor dat je gewassen was weer droog wordt.
Maar wat kies je voor wasdroger: een luchtafvoer droger, een condensdroger, een warmtepomp droger of een gasgestookte droger; met anti kreukfase of uitgestelde start- en resttijd indicatie. Keuze in overvloed.wasdrogers

Wasdrogers die de minste energie per cyclus gebruiken, zijn de gasgestookte en warmtepompdroger.
Deze wasdrogers liggen wel hoger in aanschafprijs dat bijvoorbeeld een condens- of luchtafvoer droger.

De gasgestookte wasdroger is een luchtafvoer droger waarbij de lucht wordt verwarmd met gas in plaats van elektriciteit. Voor deze wasdroger heeft u dus een gasaansluiting nodig.

Een energiezuinige condensdroger met energielabel A is een warmtepomp droger. Door middel van een ingebouwde warmtepomp wordt de lucht verwarmd.

Het vocht bij een condensdroger wordt opgevangen in een bakje van de wasdroger, hetgeen u regelmatig dient te legen. Er zijn condensdrogers die een afvoerslang aan de wasdroger hebben, welke geplaatst kan worden in de afvoerpijp van de wasmachine. 

Daarentegen voeren luchtafvoerdrogers de lucht af door een opening naar buiten. Veel mensen hangen een luchtafvoer slang door een raam naar buiten. Beter is het om een rooster in muur of dak te plaatsen om de lucht op een veilige wijze af te voeren.

Wasdrogers.

Veel wasdrogers kunnen op een wasmachine geplaatst worden. Hierdoor bespaar je ruimte. Het beste werkt dit als de twee machines van hetzelfde merk zijn.
Er zijn speciale montage sets verkrijgbaar hiervoor.

Niet geheel onbelangrijk is de klasse van een wasdroger, deze kent zes energie-klassen: C, B, A, A+, A++ en A+++.

Wij kunnen ons voorstellen dat u af en toe door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet hoe u een juiste keuze kunt maken.
Op onze website vindt u partners die u goed kunnen voorlichten over de aanschaf van een wasdroger.
Ook kan het gebeuren dat u huidige wasdroger kapot gaat en/of een foutcode geeft. Hiervoor vindt u monteurs op onze site die snel en vakkundig uw wasdroger kunnen repareren, tegen lage tarieven.

Veel succes met vinden van de juiste partner of monteur.