Wasmachine reparatie en onderhoud

Wasmachine reparatie en onderhoud

Wasmachine reparatie en onderhoud: iedereen heeft er wel eens mee te maken. Waarom zou u meer betalen dan nodig is? Maak voor reparatie een keuze uit de vele witgoedbedrijven op onze website.Wasmachine reparatie en onderhoud

Was en slijtage: Ook mengweefsels van katoen met synthetische vezels, zoals polyamide of polyamide of polyester, behoren tot deze groep.

Bonte katoenen en linnen producten waarvan de kleuren niet wasecht zijn. Maximale wastemperatuur derhalve 40 graden C. en normaal centrifugeren.

Producten die in mechanisch en meestal ook thermisch opzicht kwetsbaar zijn: het zogenaamde fijne wasgoed van bijvoorbeeld polyacrynitril, polysester, polyamide of polyvinylchloride.
Ook producten van rayon en cellulosetriacetaal behoren tot deze groep. Wassen in ruim vlot, maximale wastemperatuur 40 c en niet centrifugeren.
Wollen producten of mengweefsels met wol: maximale wastemperatuur 30 c. Ruim vlot en niet centrifugeren.

Wasmachine reparatie en onderhoud

Bij de groepen zijn indicaties gegeven voor het wasbehandelingsproces, zoals maximale wastemperatuur, centrifugebehandeling en vlotverhouding. In feite zou men aan 7 verschillende wasbehandelingsprogramma’s voldoende hebben om de textielproducten op de vereiste manier te behandelen. Veel merken trommelwasmachines kunnen deze programma’s is ingesteld. Het aantal programma’s is in de meeste gevallen groter dan.

Wasmachine reparatie en onderhoud

 

Men kan de machine dan bijvoorbeeld instellen op alleen voorwassen of alleen centrifugeren.

Of er zijn programma’s voor kleine wasjes met verlaagd waterniveau toegevoegd, of de duur van de hoofdwas kan extra worden verlengd.

Apparatuur voor de wasbehandeling

Het wasproces in ruimte zin omvat de volgende behandelingen:

  • weken
  • wassen
  • spoelen
  • wateronttrekken
  • drogen
  • strijken

Wasmachine reparatie en onderhoud

Daaraan voorafgaand: sorteren van de was. De was is klaar als het wasgoed is opgeborgen! De mechanisatie van de wasbehandeling is begonnen met het onderdeel wassen.

Weken en op temperatuur brengen gebeur in de wasketel: wassen in een agitator- of pulsatormachine: spoelen werd met de hand gedaan water onttrekken met de handwringer: drogen aan de lijn buiten of op zolder:

De mechanisatie werd uitgevoerd tot de voorwas: het wasvlot werd in de machine elektrisch verwarmd: ook spoelen en water onttrekken werd door de witgoed reparatie machine overgenomen.