Indesit vaatwasser reparatie

 

Indesit vaatwasser reparatie

Het juiste advies door de juiste vakman kan u in de kosten schelen. Kies voor zeker en slecteer een van onze vakmannen. Daarmee maak je de beste keuze voor de reparatie van een Indesit vaatwasser.

Aantasting van serviesgoed, glaswerk, bestek en dergelijke door het reinigingsmiddel zal dan ook kunnen optreden. Zowel bij de aanschaf van een machine, als van serviesgoed moet daarmee rekening worden gehouden.

De aantasting van serviesgoed, bestek en machine

Hierbij spelen een aantal factoren een rol: Indesit vaatwasser reparatie

  • de kwaliteit van het water;
  • de temperatuur van het wasvlot en de snellieid en grootte van temperatuurwisselingen; de concentratie vn het reinigingsmiddel;
  • de materiaalsoorten en de constructie van serviesgoed, bestek en machine. De nadelen van hard water zijn al eerder uiteengezet:
  • verhoogd wasmiddelverbruik;
  • verstopte sproeiers;
  • witte droogvlekken.

    Indesit vaatwasser reparatie

Bij het ontharden met een neutrale ionenwisselaar worden Ca. en Mg-ionen uitgewisseld tegen Na-ionen, zodat het totale gehalte aan zouten in het water constant blijft.

De wateroplosbaarheid van Na-zouten is echter veel groter zodat af het fosfaatgehalte of de totale wasniiddelconcentratie kan worden verlaagd en de kans op verstopping van sproeieropeningen veel geringer is.

Indesit vaatwasser reparatie

De kans op witte droogvlekken vermindert echter niet. Het zoutgehalte van het ontharde spoelwater is immers even groot gebleven ala voor het ontharden. Spoelwater dat achterblijft in druppelvorm of als vloeistoffilm droogt op en laat zouten achter.

Indien het totale zoutgehalte kleiner is dan 400 a 600 mg per liter water dan is de zoutrest niet meer hinderlijk.

Indesit vaatwasser reparatie

Ontzouten van het water met een tweetraps ionenwisselaar, die uit een sterk zure kationwisselaar en een sterk basische anionwisselaar bestaat, is een methode waarbij de zouten praktisch vofledig aan het water worden onttrokken.

Dit water is echter sterk corrosief. Door bijmenging met niet-ontzout water kan men een hardheid van ongeveer 5 ° dH bereiken. Deze hardheid is in de praktijk het gunstigste compromis gebleken. De witgoed reparatie in Amsterdam zal u hiermee kunnen helpen.