Pelgrim wasdroger reparatie

Pelgrim wasdroger reparatie

Pelgrim is een bekend merk en kan ook, net als vele andere bekende merken, wel eens mankementen vertonen.
Wij hebben Pelgrim wasdroger reparatievoor u vele Pelgrim specialisten vermeld op deze site, die graag de Pelgrim wasdroger reparatie willen uitvoeren.

Voor het verwarmen van textiel worden twee systemen toegepast. Bij het ene systeem blaast een ingebouwde ventilator warme lucht, die door een ingebouwd verwarmingselement is verhit, in de trommel.

De verwarmde lucht neemt vocht op uit de textiel en de vochtige warme lucht wordt uit de machine geblazen, soms via de geperforeerde deur waarmee de deur aan de voorzijde is afgesloten. Bij andere toestellen via speciale afvoeropeningen aan voor-, zij- of achterkant van de machine.

Pelgrim wasdroger reparatie

Daarop kan een afvoer slang worden aangesloten waarmee de warme vochtige lucht naar buiten kan worden afgevoerd. In de afvoer is een pluizenzeef aangebracht om los vezelmateriaal op te vangen.

Bij een ander systeem van verwarming wordt niet met geforceerde kunstmatige ventilatie van de trommelinhoud gewerkt. Een elektrisch verwarmingselement, dat in de machine is ingebouwd, verwarmt de trommel met textiel, waardoor het vocht gaat verdampen.

Pelgrim wasdroger reparatie

Het onttrekken van het vocht aan de warme lucht gebeurt door condensatie op vlakken in de machine die gekoeld worden, met koude lucht of koud water. Het condenswater word opgevangen en weggepompt samen met het koelwater.

Het grote bezwaar van deze condensatiemethode is de grote hoeveelheid koelwater dat verbruikt wordt. Deze kan 150 l per droogproces bedragen. Bij koelen met lucht wordt de vochtig warme lucht langs een warmtewisselaar geblazen.

Pelgrim wasdroger reparatie

Deze bestaat uit een constructie van holle metaalpijpjes waar koude lucht doorgeblazen wordt. Het vocht condenseert op de buitenzijde van de warmtewisselaar. Het rendement van de trommeldroger hangt o.a. af van de belading. Onze partner De witgoedspecialist kan u hiermee verder helpen. U kunt met dit bedrijf gelijk contact opnemen.